کار گروه اجرایی ثبت ملی مرواربافی در آستانه اشرفیه تشکیل شد

کار گروه اجرایی ثبت ملی صنایع‌دستی مرواربافی آستانه اشرفیه با حضور معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گیلان در سالن اجتماعات فرمانداری آستانه اشرفیه تشکیل شد.

به‌گزارش میراث‌آریا و به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان، یکشنبه 19 آذر 1402 کار گروه اجرایی ثبت ملی صنایع‌دستی مرواربافی آستانه‌اشرفیه با حضور معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گیلان در سالن اجتماعات فرمانداری آستانه اشرفیه تشکیل شد.

در این جلسه مصطفی خانعلی‌نژاد، معاون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی استان گیلان با بیان اینکه صنایع‌دستی هنری است که با ابزار دستی، مواد طبیعی و دست، ساخته می‌شود، اظهار کرد: آستانه اشرفیه با ظرفیت ویژه صنعت مرواربافی در صف ثبت ملی مرواربافی قرار دارد.

او با اشاره به حضور ۵۷۱ هنرمند مروارباف در شهرستان آستانه اشرفیه افزود: هنرمندان این صنعت ضمن معرفی این صنعت در ایجاد اشتغال بسیار فعال هستند که بازارچه دائمی در این شهر بازار کار را برای هنرمندان فراهم می‌آورد.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گیلان از تسریع سازماندهی هنرمندان این صنعت خبر داد و تصریح کرد: ایجاد شرکت تعاونی و فروشگاه‌های صنایع‌دستی در ترویج این صنعت و ثبت ملی ضرورت دارد.

خانعلی‌نژاد با بیان اینکه در کشورهای عربی ۷۰۰ میلیون بازار برای عرضه وجود دارد، اولین گام صادرات را برندسازی دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت نخبگان، جوانان بویژه دانشجویان در برند نشان تجاری و همچنین طراحی المان و ایده پردازی با عنوان صنایع دستی بویژه مروار،گام‌های اساسی می توان برداشت .

او ادامه داد: در راستای نمود صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال و معرفی هنر بومی شهر، دیواره نگاری با موضوع صنایع‌دستی، نام گذاری میدان به نام میدان مروار، جانمایی المان در هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها و وجود فروشگاه‌های صنعتی‌دستی از موارد مهم پیشنهادی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان گیلان با تاکید به نقش و ظرفیت رسانه‌ها در تبلیغ و معرفی این صنعت تصریح کرد: رسانه‌ها با معرفی این صنعت در سایت‌ها، انتشار و تبلیغ همچنین تهیه و تولید فیلم، مستند و … در این موضوع نقش تاثیرگذاری دارند.

ایجاد کارگاه، خانه خلاقیت در کورکا، عبدالله آباد، ایجاد موزه و گالری صنایع‌دستی و… از موارد پیشنهادی دیگر در ثبت ملی این صنعت مطرح شد.

در ادامه، وحید قربانی، رئیس شورای اسلامی شهر آستانه اشرفیه در این جلسه با بیان اینکه صنعت مرواربافی در این شهر از ظرافت هنری ویژه هنرمندان برخوردار است، گفت: شورا و شهرداری آمادگی خود را در دیواره نگاری به منظور فضاسازی شهری و معرفی این صنعت همچنین نام گذاری میدان در آینده نزدیک اعلام می‌دارد.

ابراهیم فروحی، معاون مالی و برنامه‌ریزی فرماندار نیز در این جلسه از تشکیل کمیته اجرایی در شهرستان به دبیری رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خبر داد و اظهار کرد: در این جلسه بررسی شاخصه‌ای ایجاد شرکت تعاونی، بازاچه دائمی و مراحل روند ثبت این صنعت بررسی می‌شود.

مرواربافی یکی از رشته‌های صنایع‌دستی است که در چند سال اخیر رواج یافته و از مروار که یک نوع چوب ترکه‌ای است ساخته می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1402092001071
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha